Bing vs Bard vs ChatGPT. У чому різниця?

Bing vs Bard vs ChatGPT. У чому різниця?

9 хвилин

Змiст

Незалежно від того, чи нам потрібен пошук інформації, отримати рекомендації чи допомога під час професійних завдань, чат-боти ШІ глибоко інтегрувалися у наше повсякденне життя. Серед усіх чат-ботів ШІ ми виділили основні три гіганти: Google Bard, ChatGPT і Bing Chat. 

Google Bard відповідає на логічні запитання, математичні задачі та задачі кодування. ChatGPT OpenAI генерує унікальні тексти. Тим часом Bing AI від Microsoft надає інформацію, використовуючи величезну базу знань своєї пошукової системи. 

Щоб зрозуміти різницю між Bing, ChatGPT і Bard, розкажемо вам детальніше про кожного чат-бота: 

  • Google Bard використовує власну модель LaMDA (Language Model for Dialogue Applications), яка складається зі 137 мільярдів параметрів і переходить на роботу з більшою PaLM (Pathways Language Model) із 540 мільярдами параметрів. Таким чином, зрозуміло, що Google навчив Bard за допомогою власного набору даних надавати оригінальні високоякісні відповіді.  
  • ChatGPT базується на технології GPT (Generative Pre-Trained Transformer), передовій мовній моделі, розробленій OpenAI. Розширений GPT-4, який використовується в ChatGPT Plus, має трильйон параметрів. Він використовує алгоритми глибинного навчання та величезну кількість текстових даних, щоб зрозуміти та створити такий текст, неначе він написаний справжньою людиною. Таким чином, ШІ може генерувати релевантні відповіді на ваші запити. 
  • Bing Chat використовує ту саму модель штучного інтелекту що і GPT-4 і надає відповіді, використовуючи дані пошуку для більшої персоналізації та точності. 

Конфіденційність

Чат-боти ШІ більше зосереджені на наданні відповідей, адаптованих з поведінки користувачів. Google Bard, ChatGPT і Bing Chat збирають дані про користувачів у діалогах. Ці дані використовуються для покращення продуктивності чат-ботів, а також можуть використовуватися для відстеження їх онлайн-активності. Тому важливо знати про це перед використанням чат-ботів. 

Google створив комплексний набір інструкцій і політик, щоб забезпечити прозорість, зрозумілість і справедливість систем штучного інтелекту та захистити конфіденційність і безпеку користувачів.

З іншого боку, OpenAI нещодавно оновив свою політику даних для ChatGPT. Згідно з яким, вони більше не використовують дані чату для навчання або вдосконалення своїх моделей, якщо користувачі не будуть погоджуватися ділитися своїми даними. Крім того, чат-бот Bing дотримується суворих протоколів конфіденційності та надійних стандартів конфіденційності Microsoft.

Читайте також:  Які найбільш популярні емодзі у 2023 році

Не радимо обговорювати конфіденційну чи приватну інформацію в чатах, якщо ви використовуєте будь-який із трьох чат-ботів ШІ. 

Використання чат-ботів

Чат-боти зі штучним інтелектом допоможуть вам покращити життя як у професійному напрямку, так і у повсякденному. Не залежно від вашої професії, ви можете використовувати їх для полегшення чи покращення вашої роботи над завданнями.

Наприклад, Google Bard зосереджується на тому, щоб надати вам точну інформацію, яка зазначена у вашому запиті, з кількома унікальними варіантами відповідей. В основному його використовують для написання електронних листів і обміну ними в один клік. Крім того, журналісти та контент-менеджери можуть отримувати стислі тези заданих тем і додаткову інформацію для кращого розуміння заданої теми.

Іноді чат-бот дослівно копіює вміст із рандомних сайтів, не показуючи потрібної інформації. Однак він надає посилання на відповідне джерело. Отже, перш ніж використовувати згенеровані відповіді у Google Bard для особистого використання, краще перевірити його на плагіат. Також розробники можуть використовувати Bard як помічника кодера, який знає понад 20 мов програмування, інтегрованих із Google Collab. Але цей чат-бот ще схильний до помилок. Тому коди варто перевіряти.

Універсальність ChatGPT дозволяє йому створювати різні сценарії, включаючи створення вмісту, творче написання та мозковий штурм. Він може стати вашим найкращим помічником у цифровому маркетингу для створення блогів, вичитки, перекладу, створення ключових слів, пропозицій щодо SEO тощо.  

Чат-бот Bing чудово надає швидкі й точні відповіді на фактичні запити. Крім того, він має функцію, яка надає джерела для кожної інформації. Тому він ідеально підходить для дослідницьких цілей, особливо для складних тем. Насправді Bing бере текст з сайту та перефразовує інформацію.

Точність відповідей

Точність відповідей є одним із найважливіших факторів, адже це створює довіру до ботів. Коли ви ставите запитання, ви отримуєте лише ту відповідь, яку чат-бот вважає найкращою. Проте Bard пропонує три унікальні чернетки з майже схожою інформацією. 

Google використовує дані пошуку, щоб надавати статистику в реальному часі та добре обґрунтовані й поінформовані відповіді. У більшості випадків, ви отримаєте точні відповіді, хоча часто трапляються помилки. ChatGPT продемонстрував значні покращення в точності лише у своїй версії Plus, яка отримала переваги від широкого навчання на різноманітних наборах даних.

Чат-бот Bing, використовує величезну базу знань пошукової системи Bing, пропонує надійні та точні відповіді.  

Читайте також:  Генії відділу маркетингу Барбі — відкриття феномену нового кіно

Під час наших запитів Google Bard тезисно надав відповідь. Bing створив коротку відповідь, схожу на пошуковий фрагмент, і надав останні статті. З іншого боку, ChatGPT згенерував великий текст, нічого практичного не додав, оскільки останній GPT-4 має обмеження знань до вересня 2021 року.

На більш цікаві та складні запитання Bing і Bard складали відповіді з нульовою точністю. Навіть для поточних подій іноді вони витягували старі новини про події, вважаючи їх правильними. Але ChatGPT просто каже, що не може дати відповідь.

Логічні міркування

Здатність брати участь у логічних міркуваннях є важливим аспектом будь-якого чат-бота ШІ. Тому, щоб перевірити це, чи поставили задачу ботам вирішити математичний приклад.

Google Bard жахливо рахує. З іншого боку, чат-бот Bing демонструє хорошу здатність логічного мислення, надаючи правильні відповіді, хоча рішення прикладу змінювалися, якщо надати запит ще раз.

ChatGPT є безперечним переможцем і є чудовою платформою для виконання домашніх завдань з математики. Він покроково видає пояснення, приклади та вказівки щодо конкретних математичних тем. 

Творчість та креатив

Google Bard пропонує декілька відповідей (варіантів) для одного запиту, тож ви можете міксувати відповіді та вибирати кращий варіант, які найбільше відповідають вашому запиту. Але він схильний до копіювання з інших сайтів

ChatGPT більш креативний, він створює поетичні рядки, романи, публікації в блогах, підписи в соціальних мережах і цікаві відгуки. Він демонструє надзвичайну креативність з інноваційними ідеями та унікальними перспективами. Крім того, у його згенерованих текстах немає плагіату.

Чат-бот Bing добре вміє шукати інформацію, він надає загальні відповіді. Але йому не вдається створити креативний контент.

Природність комунікації

Безперебійна плавність розмови забезпечує природний діалог. Google Bard забезпечує комфортне спілкування, легко розуміючи та реагуючи на складні вхідні дані. Але бракує контекстуальної зв’язності.  

ChatGPT досяг значних успіхів у покращенні плавності розмови та зменшенні випадків безглуздих або повторюваних відповідей. Він використовує ваші попередні введення як відправну точку для майбутніх відповідей і чудово підтримує діалог

Читайте також:  Поради для маркетологів, як впоратися з прокрастинацією

Чат-бот Bing надає стислі та інформативні відповіді, зосереджуючись на підтримці прямолінійного потоку розмов. 

Додаткові можливості

Єдина особливість, яка відрізняє Google Bard, це те, що він може приймати голосові команди. ChatGPT — це текстовий бот AI, тоді як Bing може знайти вам потрібне зображення та надати посилання на сайти для отримання зображень. Але поки жоден з чат-ботів не показує картинки на запити.

Обмеження 

Google Bard обмежений щодо письмового спілкування. Наприклад, він не може зберігати контекст розмови та отримує неправильну інформацію з даних пошуку. Крім того, він час від часу дає нерелевантні або безглузді відповіді, що погіршує репутацію ботів. Таким чином, Google потрібно ще більше налаштувати його під час адаптації моделі PaLM. 

Звичайний ChatGPT та платна версія Plus також має певні обмеження. Йому бракує реальних знань, крім того, він чутливий до введення фраз і може не задавати уточнюючих запитань, що потенційно може призвести до неправильних відповідей. Крім того, ви можете отримати правдоподібну, але невірну інформацію. Крім того, інтеграція GPT-4 із DALL E може аналізувати лише вхідні зображення та не може створювати вихідні зображення.  

Під час довготривалих Bing починає дивно відповідати на запити і переходить на інші теми. Саме через це, корпорація Майкрософт запровадила обмеження для свого чат-бота Bing AI, для того, щоб розмови були логічними та уникати тривалих сеансів чату. Тепер Bing AI має обмеження — 10 чатів за сеанс і 120 чатів на день. 

Який чат-бот ШІ найкращий

Google Bard, ChatGPT і Bing, всі ці чат-боти ШІ мають унікальні переваги.  

Bard генерує декілька відповідей та інтегрує з Google Workspace для кращої ефективності. Але йому потрібно пройти довгий шлях, перш ніж стати надійним чат-ботом ШІ. 

Bing AI також є сильним конкурентом, зосереджуючись на точності та правдивості фактів. Він виділяється серед інших завдяки вільному доступу для всіх. Але пам’ятайте про його денні обмеження. 

ChatGPT Plus є безсумнівним переможцем, принаймні на момент публікації цієї статті. Він підтримує понад 26 мов і добре працює за всіма параметрами. 

Який чат-бот ШІ вам подобається найбільше?

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Старт курсу “Digital-маркетинг 2024” вже скоро

Старт курсу “Digital-маркетинг 2024” вже скоро

Чому інтегрований пошук важливий на Amazon

Чому інтегрований пошук важливий на Amazon

Google почав поступово відмовлятися від сторонніх файлів cookie

Google почав поступово відмовлятися від сторонніх файлів cookie

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: