Чому контент-маркетинг важливий для вашого бізнесу?

Чому контент-маркетинг важливий для вашого бізнесу?

9 хвилин

Змiст

Якщо хочете виділитися серед конкурентів, почніть створювати унікальний, актуальний та захоплюючий контент. Контент-маркетинг стає все більш популярним предметом у наборі digital-інструментів сучасних маркетологів.

У той час як багато організацій швидко взяли до уваги стратегії контент-маркетингу та успішно цим користуються, інші підприємства часто недооцінюють його потенціал та залишаються невпевненими щодо його доречності у діяльності бізнесу. Так, це не просто, враховуючи рівень зусиль і часу, які взагалі потрібні для створення якісного контенту в його багатьох формах, починаючи від блогів і соціальних дописів до подкастів і відеоблогу.

Власники бізнесу можуть бути невпевнені у цінності вмісту та прибутку, який принесе контент-маркетинг. У вас можуть виникнути запитання щодо того, хто взагалі має час на прочитання статей та перегляду відео.

Однак, оскільки поведінка користувачів і алгоритми пошукових систем постійно розвиваються, контент-маркетинг, якщо ним правильно та цілеспрямовано займатися, може стати невід’ємним аспектом успішності вашого бізнесу.

Завдяки унікальному, релевантному та розважальному вмісту, цей інструмент може виділити вас серед інших конкурентних компаній.

Давайте ми вам пояснимо, чому контент-маркетинг має вирішальне значення для вашого бізнесу, і розглянемо кілька практичних порад щодо впровадження ефективних стратегій контент-маркетингу для підвищення впізнаваності бренду, встановлення авторитету в Інтернеті, залучення клієнтів і сприяння розвитку бізнесу.

Чому компаніям потрібен контент-маркетинг?

Незалежно від розміру бізнесу, існує набір загальних рушійних сил контент-маркетингу, який може позитивно вплинути на тих, хто бажає та може ним скористатися.

Контент-маркетинг дає підприємствам можливість позиціонувати себе як авторитетів у відповідних галузях і громадах.

Створюючи цінний та інформативний контент, компанії можуть продемонструвати свій досвід та професіоналізм, вирішити загальні проблеми та запропонувати рішення найактуальніших проблем своїх клієнтів.

Коли користувачі зможуть знайти та посилатися на корисний вміст вашої компанії, вони, швидше за все, довірятимуть вам та виберуть вас замість ваших конкурентів, які, наприклад, можуть надавати такі ж послуги, що й ви.

Встановлення авторитету, природно, вимагатиме постійного створення високоякісного контенту, який клієнти хочуть читати, вподобати та поширювати.

Читайте також:  TikTok має намір конкурувати з Amazon в США

Хоча для результату потрібен час і терпіння, компанії, які стають основним джерелом відповідей на запитання клієнтів, будуть мати хороші прибутки.

Покращення SEO

Зрозуміло, що помітність у звичайному пошуку є ключем до довгострокового успіху будь-якого бізнесу. Власники будь-якого бізнесу мають усвідомити важливість відображення їх сторінок сайту у результатах пошуку, коли їхні потенційні клієнти шукають потрібну їм послугу.

Контент-маркетинг відіграє вирішальну роль в оптимізації пошукових систем (SEO), оскільки Google та інші пошукові системи беруть до уваги E-E-A-T (Experience, Expertise, Authority, and Trustworthiness), які він може створити.

Створюючи високоякісний та багатий на ключові слова вміст, який резонує з вашою цільовою аудиторією, підприємства можуть покращити рейтинг своїх пошукових систем.

Залучення органічного трафіку та конверсії

Звичайний пошук є цінним джерелом трафіку для будь-якої компанії, оскільки він, як правило, приносить більше конверсій, ніж трафік з інших каналів.

Як зазначалося вище, за допомогою контент-маркетингу компанії можуть створювати контент, орієнтований на релевантні ключові слова та задовольняти потреби клієнтів, таким чином зміцнюючи свій авторитет, підвищуючи видимість і залучаючи органічний трафік на свій веб-сайт.

Хоча для встановлення авторитету потрібен час і терпіння.

Побудова відносин з клієнтами

Ефективний контент-маркетинг дозволяє компаніям залучати та будувати тривалі відносини зі своїми клієнтами.

Публікації в соціальних мережах, статті в блогах, інформаційні імейли електронною поштою та відео можна використовувати для заохочення двостороннього спілкування.

Відповіді на коментарі, запитання та відгуки клієнтів демонструють, що компанія піклується про своїх клієнтів, таким чином зміцнюючи лояльність та заохочують звернутися до вас знову.

Відгуки клієнтів мають багаторазовий ефект: підкреслюють успіхи партнерів, зміцнюють авторитет і встановлюють довіру. Намагайтеся зробити так, щоб ваші щасливі клієнти почувалися особливими, ставте їх у центр уваги.

Розвиток воронки продажів

Контент-маркетинг дозволяє підприємствам направляти потенційних клієнтів через воронку продажів. Пристосовуючи контент до різних етапів шляху покупця, підприємства можуть залучати потенційних клієнтів, підбадьорювати їх інформативним контентом, коли це необхідно, і зрештою перетворювати їх на клієнтів, які платять.

Читайте також:  Як штучний інтелект сприяє розвитку онлайн-продажів в інтернет-магазині

Освітній контент, порівняння продуктів та історії успіху клієнтів – це деякі приклади контенту, який може наблизити потенційних клієнтів до прийняття рішення про покупку, коли вони отримують відповіді на запитання, якими вони можуть скористатися на кожному етапі.

З чого варто почати впроваджувати контент-маркетинг?

Зрозумівши «навіщо» контент-маркетинг для вашого бізнесу, часто постає питання «як це зробити». Як підприємства можуть запроваджувати ефективні стратегії контент-маркетингу на додачу до щоденного ведення бізнесу?

Знайте свою цільову аудиторію

Розуміння цільової аудиторії є першим кроком у будь-якій успішній стратегії контент-маркетингу.

Власники бізнесу або маркетологи повинні проаналізувати на мати портрет своїх ідеальних клієнтів, їхні вподобання, болі, інтереси тощо.

Ця інформація буде керувати створенням контенту, який резонуватиме з цільовою аудиторією, що призведе до більшого залучення та конверсій.

Знання того, де клієнти зазвичай «живуть» або відвідують інтернет, у соціальних мережах чи іншим чином, також допоможе створити аудиторію, на яку можна націлити ваш контент.

Контент, опублікований у порожнечу, не буде читатися, ніхто не захоче його вподобати чи поширити.

Розробіть контент-план

Послідовність є надважливим в контент-маркетингу.

Компанії повинні розробити добре продуманий контент-план, включаючи календар контенту, прописати типи контенту, який буде створюватися, вказати платформи, де будуть публікуватися, на яких він і цільовий графік публікації.

Планування вмісту заздалегідь допомагає забезпечити організованість і послідовність повідомлень бізнесу.

Створюйте «свій» унікальний контент

Отже, якщо контент-маркетинг став настільки важливим, що всі починають ним займатися, як взагалі компаніям відрізнити свій контент від усього іншого?

Це, безумовно, один з найважчих викликів, але кожен бізнес має і повинен зосереджуватися, де це можливо, на тому, щоб поділитися своїми історіями, досвідом та перспективами.

Ключем до актуального авторитету є експертні поради, думки та досвід. Ми натякали на важливість тематичних досліджень та історій успіху клієнтів, можна публікувати про свої успішні кейси.

Читайте також:  Переваги та недоліки мультиреклами в Інстаграм

Кожна частина вмісту має містити будь-яку унікальність, яку може надати їй компанія.

Недостатньо просто створити контент. Це має бути ваш контент.

Урізноманітніть формати вмісту

Для кращого результату експерти вважають за краще поширювати контент у різних форматах.

Щоб охопити широку аудиторію, компанії повинні постити різні типи свого контенту.

Це може включати публікації в блогах, тематичні дослідження, відео, подкасти чи інші формати.
Детальніше про те, чому у вашій компанії обов’язково повинен бути блог, ми писали раніше.

Використовуйте соціальні мережі

Платформи соціальних медіа можуть бути потужними інструментами для розповсюдження контенту та залучення клієнтів для певних типів компаній, яким потрібен час, щоб завоювати прихильників.

Партнерство з впливовими особами або додатковими підприємствами може допомогти розширити охоплення та довіру до бізнесу.

Крім того, співпраця може познайомити бізнес з новою демографічною групою, сприяючи збільшенню відвідувачів і онлайн-взаємодій.

Розповсюдження авторитетного та розважального вмісту, взаємодія з підписниками/клієнтами, обмін створеним користувачами вмістом і проведення конкурсів чи рекламних акцій у соціальних мережах можуть підвищити впізнаваність бренду та створити базу лояльних клієнтів.

Моніторинг і аналіз продуктивності

Останній, але важливий крок у будь-якій ініціативі з ефективного контент-маркетингу – це моніторинг ефективності, щоб забезпечити безперервне вдосконалення та зрозуміти повернення інвестицій (ROI).

Підприємствам слід відстежувати ключові показники ефективності (KPI), такі як відвідуваність веб-сайту (і особливо органічного), коефіцієнти конверсії, залученість у соціальні мережі та відгуки клієнтів.

Ці дані можуть дати цінну інформацію про те, який контент резонує з цільовою аудиторією та які сфери потребують покращення.

Отримайте допомогу якщо це вам потрібно

Проблемою для багатьох компаній, які розглядають контент-маркетинг або digital-маркетинг загалом — це час, докладання зусиль та знання, необхідні для планування та реалізації цих типів стратегій.

Наше digital-маркетингове агентство UAMASTER допоможе вам у вирішенні ваших задач, проконсультуємо, підготуємо стратегію просування і підвищимо ваші прибутки. Звертайтеся!

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

5 трендов контент-маркетинга в 2019 году

5 трендов контент-маркетинга в 2019 году

Инструменты контент-маркетинга. Часть 3

Инструменты контент-маркетинга. Часть 3

Инструменты контент-маркетинга. Часть 1.

Инструменты контент-маркетинга. Часть 1.

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: