10 порад як не потрапити в спам

10 порад як не потрапити в спам

7 хвилин

Змiст

Незалежно від того, наскільки досвідчений ви еmail маркетолог, є безліч «фішок», про які можна забути або просто не знати, але які можуть перешкоджати вашій розсилці досягати адресата. Вимоги до електронних листів постійно посилюються через суворіші закони та складні фільтри спаму. Тому вам буде корисно знати про все, що може вплинути на доставку вашої електронної пошти. Ми вибрали десять не завжди очевидних, але важливих факторів.

1.Не використовуйте велику кількість зображень, перевіряйте вагу візуальних матеріалів

Використання лише одного великого зображення або занадто великої кількості зображень в загальному випадку призводить до потрапляння листа в спам-папки одержувачів.

Крім того, не забувайте зменшити розміри файлів зображень, щоб уникнути тривалого завантаження електронної пошти. Ось кілька хороших інструментів для стискання зображень Compressor.io, Compressjpeg.com і Jpegmini.com.

2.Тримайте ваші списки адрес електронної пошти актуальними та чистими

Навіть якщо ваш список повністю базується на дійсних підписках, ви ризикуєте стати «спамером», якщо не будете дотримуватися належної гігієни електронної пошти.

Адреси електронної пошти з вичерпаним терміном дії можуть перетворитися в спам-пастки, це означає, що навіть якщо ви отримали їх законним способом, адреси, що не взаємодіяли з розсилкою роками, могли перетворитися в спам-пастки. Попадання навіть в одну пастку спаму може викликати проблеми з доставкою.

Старі адреси електронної пошти також можуть перетворитися в невідомих користувачів (відмови). Якщо ви розсилаєте листи на невідомі акаунти зі швидкістю, що перевищує 5%, то інтернет-провайдери запідозрять вас в спамі.

Зберігаючи ваші списки адрес електронної пошти актуальними та чистими, ви зменшите вірогідність того, що люди будуть відзначати ваші листи як спам. Ви можете ідентифікувати неактивних передплатників і адреси електронної пошти з вичерпаним терміном дії за допомогою таких показників, як кількість відкриттів, кліки або активність на сайті.

Читайте також:  Як захистити свій сайт від індексування контенту чат-бота ШІ

3. Використовуйте подвійну підписку Double opt-in

Подвійна підписка означає, що після того, як хтось підписується на вашу розсилку, ви відправляєте йому наступний лист з посиланням для підтвердження, що він дійсно хоче отримувати від вас повідомлення електронною поштою.

Користувачі, які підтверджують, що вони хочуть отримувати розсилку від вашої компанії, найімовірніше справді будуть читати та взаємодіяти з повідомленнями. Коли ви використовуєте подвійну підписку, ваші списки розсилки стають дієвішими, а ваші підписники — зацікавленішими.

4.Попросіть своїх підписників додати вас до своєї адресної книги

Спам-фільтри стають все більш агресивними, ніж будь-коли — настільки, що іноді корисні й потрібні електронні листи все одно опиняються в спамі.

Але більшість спам-фільтрів дозволяють поміщати в білий список відправника, додаючи його адресу електронної пошти в адресну книгу. Коли підписники додають вас у свою адресну книгу, спам-фільтри вимикаються.

5.Включіть чітке посилання для відмови від підписки та фізичну поштову адресу в нижньому колонтитулі електронної пошти

Можливість відмовитися від підписки важлива для гігієни бази підписників, тому що будь-хто, хто отримує ваші електронні листи, справді повинен хотіти їх отримувати – в іншому випадку, ви просто спамите їх. Тому важливо, щоб у ваших одержувачів була можливість легко відписатися, просто відправивши відповідне повідомлення електронною поштою або клацнувши на посилання.

Ось приклад одного з листів UAMASTER:

6.Поважайте тих, хто відписався і видаляйте їх зі списку розсилки

Якщо хтось відписався, він повинен покинути ваш список розсилки. Це закон. Це має бути само собою зрозумілим.

Hubspot пропонує програмне забезпечення для електронної пошти, яке легко інтегрується з CRM, і будь-які відписки негайно обробляються і записуються як в списку контактів, так і в програмному забезпеченні електронної пошти. Якщо ви видаляєте непідписані адреси зі свого списку вручну, зробіть це завдання пріоритетним.

Читайте також:  10 альтернатив ChatGPT для маркетологів

7. Додайте можливість перегляду веб-версії листа в браузері

Навіть якщо ви правильно оформили електронного листа, поштовий клієнт все одно може погано відображати картинки чи текст. Увімкніть посилання в кожен лист, щоб переглянути його як веб-сторінку.

8.Додайте альтернативний текст у ваші зображення електронної пошти

Більшість поштових клієнтів блокують зображення за замовчуванням. Це означає, що коли хтось відкриває вашу електронну пошту, зображення не будуть завантажуватися, поки адресат не натисне кнопку, щоб переглянути або змінить налаштування за замовчуванням. Додавання альтернативного тексту до зображень допомагає одержувачам зрозуміти ваше повідомлення, навіть якщо вони не бачать зображення.

Це особливо незручно, якщо ви використовуєте зображення із закликом до дії. Без альтернативного тексту вимкнене зображення буде виглядати так:

Коли ви додаєте альтернативний текст до зображення, одержувачі все одно будуть знати, де натиснути, щоб виконати дію:

This is what an image with alt-text looks like.

Ви можете або відредагувати альтернативний текст в текстовому редакторі інструмента електронної пошти (просто клацніть правою кнопкою миші по зображенню і відредагуйте його), або ввести власноруч в HTML-редакторі наступним чином:

<a href=” “>

<img class = “alignCenter shadow” src = “ДЖЕРЕЛО ЗОБРАЖЕННЯ Клавіші CTA ТУТ.JPG” alt-text = “ВАШ АЛЬТ-ТЕКСТ ЙДЕ ТУТ” /> </ а >

9.Перевірте свої електронні листи перед відправленням

У наші дні існує безліч нюансів поштових сервісів, які маркетологи повинні враховувати при створенні електронних листів. Крім того, ми маємо пам’ятати й про мобільних користувачів – адже 53% людей читають електронну пошту на своїх мобільних пристроях.

Зауважте, що кожен з цих сервісів по різному відображає електронну пошту. Хоча тестування ваших листів для всіх поштових клієнтів може займати багато часу, ви можете перевірити їх на ті, які ваша аудиторія використовує найчастіше. Згідно з опитуванням Litmus серед 1,06 мільярдів користувачів у п’ятірку кращих поштових сервісів потрапили:

  • Поштовий додаток Apple iPhone (28% користувачів)
  • Gmail (16% користувачів)
  • Поштовий додаток Apple iPad (11% користувачів)
  • Поштовий додаток Google Android (9% користувачів)
  • Outlook (9% користувачів)
Читайте також:  Як використовувати Google Search Console та Google Analytics разом для збільшення органічного трафіку?

Якщо ваш email маркетинговий інструмент має таку функцію, то обов’язково подивіться як виглядає ваша електронна пошта в різних поштових сервісах і на пристроях, популярних серед вашої аудиторії.

Настійливо рекомендуємо вислати тестову версію свого електронного листа, перш ніж відправляти всі листи, щоб переконатися, що все працює правильно.

10.Слідкуйте за репутацією IP-адреси

Можливість доставки вашої електронної пошти також залежить від репутації вашої IP-адреси. Якщо ви відправляєте електронну пошту з IP-адреси з поганою репутацією, ймовірність того, що ваші листи будуть успішно доставлені в поштові скриньки відправників, суттєво зменшується. DNSstuff.com дозволяє перевірити, чи немає вашої IP-адреси в чорному списку, про що можна навіть не здогадуватися.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Ефективність email-розсилки 2021: середні показники відкриття в різних індустріях

Ефективність email-розсилки 2021: середні показники відкриття в різних індустріях

Як ефективно використовувати відео в email розсилці

Як ефективно використовувати відео в email розсилці

5 “мертвих” практик вашого email-маркетингу, та як з ними боротися

5 “мертвих” практик вашого email-маркетингу, та як з ними боротися

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: