5 українських сервісів автоматизації бізнесу

5 українських сервісів автоматизації бізнесу

7 хвилин

Змiст

Зупинімося на тому, що автоматизація бізнесу — це не загрозливий штучний інтелект, що планує підкорити людство, як у новому серіалі Next від FOX. Автоматизація — це набір інструментів для бізнесу, які суттєво полегшують життя всім, хто з ним пов’язаний — від власника й директора з маркетингу до операторів відділу продажів і кур’єрів.

Тенденція автоматизувати бізнес має цілком логічне підґрунтя, яке базується на зростанні продажів і, відповідно, прибутків. Прискорити виконання процесів і взаємодію між відділеннями компанії, полегшити працівникам рутинні операції і підвищити їхню ефективність, покращити клієнтський досвід та персоналізувати комунікації — ось неповний перелік покращень, які автоматизація здатна принести в справу за лічені дні-тижні.

Вибір інструментів на ринку — неймовірний. Й українські сервіси автоматизації не пасуть задніх. Деякі вже визнані одними з найкращих у світі. А про деякі ви ще навіть не чули. Давайте знайомитися з п’ятіркою українських сервісів автоматизації.

Чат-боти та email-розсилка від SendPulse

Ми хочемо почати з ролі чат-ботів в автоматизації бізнесу. Вони суттєво полегшують роботу служб підтримки під час опрацювання популярних запитів та труднощів клієнта із сервісом чи продуктом, коли достатньо провести його стандартними кроками до розв’язання проблеми. Також чат-боти значно покращують клієнтський досвід — швидко відповідаючи на найпоширеніші запитання, не залишаючи клієнта без уваги у будь-яку пору доби. Якщо ж чат-бот не справляється з розв’язанням проблеми, то перекидає запитання на менеджера чи оператора. Це дуже зручно ще й тим, що менеджери можуть приділити достатньо уваги тим клієнтам, які потребують її, а не витрачати сили на рутинні одноманітні відповіді.

Компанія SendPulse сформувала набір інструментів, які автоматизують комунікації з аудиторією бренду. Автоматизовані розсилки листів, чат-боти, SMS-розсилки, push-сповіщення прискорюють і спрощують ключові процеси бізнесу, як то:

  • продажі
  • участь в акціях
  • розіграші
  • онбординг тощо. 
Читайте також:  Чому контент-маркетинг важливий для вашого бізнесу?

Щоби застосувати всі переваги достатньо присвятити час, щоб один раз усе налаштувати, а потім отримувати переваги самостійної роботи інструментів без постійного нагляду.

Голосовий бот від Keycall Salesbot

Подібно до чат-ботів, голосовий бот здатний прискорити виконання рутинних завдань для відділів продажів та менеджерів компаній, але лише тих, що стосуються голосових дзвінків. Якість таких дзвінків майже не відрізняється від дзвінка живої людини. Запідозрити, що з вами розмовляє не людина, а бот, можна лише за невеличкими паузами (2 секунди), що потрібні боту для розпізнавання ваших відповідей.

Наприклад, голосовий бот від української компанії Keycall Salesbot може зробити автоматичний обзвон бази контактів із метою її сегментації, актуалізації, запропонувати послугу чи продукт, продати квиток чи розповісти про акцію зі швидкістю понад 3000 контактів за годину. Автоматизація голосовим ботом допомагає перекласти монотонну роботу на сучасні технології, щоби звільнити персонал для виконання високопрофесійних задач, наприклад, обробки зацікавлених у продажі лідів, яких виявлено після продзвонювання ботом. Це виходить значно швидше та дешевше. 

Тайм-трекінг і оптимізація робочого часу від Yaware

«Одна з найбільших втрат — втрата часу», сказала колись одна мудра людина, й мала рацію. Особливо щодо бізнесу. Тайм-трекінг допомагає зосередитися на роботі, проводити свій час максимально продуктивно, не відволікаючись на соцмережі, месенджери, особисті дзвінки тощо. Для власника бізнесу, особливо у віддаленому форматі, який є злободенним наразі, це чудова можливість відстежити, чим займаються працівники в робочий час і контролювати їхню роботу. Знайти «слабкі» точки, та зрозуміти, на які завдання йде найбільша кількість часу та чи можна їх прискорити.

Українська система автоматичного обліку робочого часу робітників Yaware допомагає знайти шляхи покращення продуктивності, оптимізувати часові витрати в компанії за допомогою обліку часу роботи, програм і сайтів, поділу відвіданих програм і сайтів за категоріями, контролю запізнень, як у явному, так і в прихованому форматі.Також, програмне забезпечення робить скріншоти екрану та знімки з вебкамери, щоби роботодавець міг скласти повну картину робочого дня співробітників.

Читайте також:  Ресурси Google Analytics 4 тепер можна інтегрувати з AdSense

Конектор додатків і сервісів APIX-Drive

Якщо ви в бізнесі, то вам точно знайоме постійне «перестрибування» з месенджера на пошту, з маркетплейса в crm, із сайту банку на сайт компанії-перевізника й так далі. Конектор здатен за короткий час «подружити» всі сервіси, які ви використовуєте для роботи.

Просте автоматизоване передавання в таблиці від Google або вашу CRM даних потенційних клієнтів із рекламного кабінету Facebook/Instgram, заявок, замовлень і зворотних дзвінків, інформування менеджерів у Telegram, інші месенджери та трекери завдань про нових потенційних клієнтів, передавання та автоматична зміна статусів, інформування про залишки на рахунках рекламних кабінетів — це далеко неповний перелік інтеграцій та можливостей автоматизації, які надає український конектор APIX-Drive. Зараз сервіс пропонує налаштування зв’язків між понад 180 сервісами та 10 тарифних планів для бізнесів різних масштабів.

CRM система Creatio

Якщо ви ще дотепер без CRM-ки, то ми не знаємо, як взагалі тримається ваш бізнес. Система управління відносинами з клієнтами дає змогу:

  • організувати збирання та зберігання даних клієнтів;
  • управляти угодами;
  • керувати роботою менеджерів;
  • контролювати їхню ефективність;
  • аналізувати та прогнозувати результати роботи своєї компанії. 

Але, головне, — це все відбувається автоматизовано.

Система CRM Creatio від Terrasoft об’єднала безліч інструментів для результативної роботи в одному місці. Окрім деталізованої бази клієнтів та історії взаємодій із ними, сервіс пропонує швидкий та продуктивний обмін інформацією всередині компанії, збереження та швидкий доступ до неї, простий документообіг внутрішній та зовнішній, інструменти планування маркетингових кампаній, управління та структуризації товарів компанії, управління продажами, аналітики та ще кілька десятків корисних можливостей.

Насправді інструментів для автоматизації бізнесу, звісно, більше ніж 5, і цей перелік — лише невеличка ілюстрація можливостей сучасних технологій. Щоденні обсяги інформації, якою мусить оперувати сучасна людина, зростають у геометричній прогресії. Допоможіть вашому бізнесу працювати ефективніше, передавши рутинне збирання, обробку та аналіз інформації технологіям, звільнивши вашим працівникам час на високопрофесійні та творчі завдання, з якими наразі жоден штучний інтелект не зможе справитися.

Читайте також:  Google підсумовує 25 років пошукових трендів

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: