Тенденції споживання контенту в 2020 році

Тенденції споживання контенту в 2020 році

6 хвилин

Змiст

Платформа Double Verify провела дослідження та опитала понад 10 000 респондентів у Франції, Німеччині, Іспанії, Великобританії та США про споживання контенту, й отримала такі результати:

Споживання контенту стрімко зростає: час щоденного споживання контенту подвоївся з початку COVID-19, з 3 годин 17 хвилин до 6 годин 59 хвилин. Цей підйом був спричинений споживанням кабельного ТБ, майже 44 % опитаних стали більше користуватися девайсами кабельного телебачення, а 48 % стали проводити більше часу на соціальних платформах.

Інші канали також показали зростання в споживанні контенту, здебільшого це стосується YouTube.

43 % користувачів почали проводити більше часу на цій платформі. TikTok показав зростання серед молодих користувачів віком від 18 до 24 років.

Які тенденції особливо помітні цього року?

Споживачі відкриті для реклами, проте важлива її доречність: 44 % споживачів пробують новий бренд після перегляду релевантної реклами. Молоді покупці воліють рекламу в мережах, старше покоління — на ТБ рекламу.

Ризик фейкових новин: 55 % споживачів менш схильні купити продукт бренду, якщо він рекламувався поруч із фейковими новинами, 67 % більш схильні подивитися рекламу, якщо вона розміщується на новинному сайті, що викликає в них довіру.

Майбутнє вимагає контекстуального підходу: понад дві третини (69 %) споживачів охочіше дивляться на рекламу, яка релевантна контенту, який вони споживають. Бренди харчових продуктів та напоїв особливо виграють від розміщення контекстної реклами. 68 % покупців більш схильні взаємодіяти з рекламою, якщо вона з’являється поруч із релевантним контентом (наприклад, поруч із рецептами, оглядами ресторанів). Для кожного досліджуваного бренду 48 % та більше покупців відзначили, що взаємодіяли б із релевантною контекстною рекламою.

На що маркетологам слід звернути увагу?

Інтерактивний контент

Додавання інтерактивних розділів на ваш сайт — відмінний спосіб підвищити цінність для відвідувачів, спонукати їх взаємодіяти з вашим сайтом і дізнатися про них більше.

Читайте також:  Брендинг у соціальних мережах: Як це зробити правильно?

Приклади інтерактивного маркетингу включають:

  • Акції та знижки.
  • Опитування.
  • Калькулятори зворотного відліку до кінця знижок.
  • Конкурси.

Додатки для обміну повідомленнями в соціальних мережах

Щомісяця в Facebook Messenger спілкуються до 1,3 мільярда активних користувачів, і відправляється майже 10 мільярдів повідомлень. Людям подобається зручність здійснення покупок не виходячи з дому, але їм, як і раніше, потрібне швидке обслуговування, яке забезпечується особистим спілкуванням із менеджером. Додатки для обміну повідомленнями через соціальні мережі можуть надати таку послугу.

• WhatsApp, Facebook Messenger і WeChat — усе це пропонує компаніям недорогий і простий спосіб забезпечити прямий, персоналізований контакт і поліпшити якість обслуговування клієнтів:

• Встановіть на свій сайт віджет або плагін, щоби клієнти могли безпосередньо зв’язуватися з вами під час покупок.

• Включайте чат тільки тоді, коли знаєте, що хтось із відділу продажів готовий відповісти.

• Якщо у вас немає кому відповідати клієнтам, встановіть повідомлення про те, коли ви будете на зв’язку, і перенаправте їх на альтернативну форму комунікації.

Digital Marketing Trends: Social Media Messaging Apps

Stories в соціальних медіа

Історії в соціальних мережах — простий та ефективний спосіб розповісти про продукти, події з життя вашої компанії. Якщо врахувати, що третина історій Instagram з найбільшою кількістю переглядів надходить від брендів, важко ігнорувати факт, що вони стали ефективною формою цифрового маркетингу.

Захоплива, швидкоплинна природа історій — ось що робить цей інструмент таким потужним. Споживачі будуть стежити за своїми улюбленими акаунтами, якщо вони не хочуть втрачати особливі можливості або інформацію. Якщо ви запропонуєте цікаві сценки з життя компанії, код знижки або обмежений випуск продукту через Stories, підписники будуть зацікавлено стежити за вашими оновленнями.

Ось декілька простих ідей для підвищення цінності ваших історій у соціальних мережах:

Читайте також:  Google відмовиться від стратегії призначення ставок із комісією для реклами готелів

• Знайдіть контент клієнтів, у якому позначено ваш бізнес, і розмістіть його у своїх історіях.

• Завантажте прямі трансляції для підписників

• Використовуйте опитування, питання та відповіді, вікторини, щоби зацікавити глядачів вашим брендом і стимулювати їх брати участь у вашому контенті.

• Створюйте прості анімації та короткі відеоролики про ваш продукт або послугу

Как украинские компании используют Instagram Stories для продвижения |  MC.today

Інфлюенсери та маркетинг впливу

Щоби ваші взаємодії з інфлюенсерами були ефективними, необов’язково працювати з мега-селебріті. Навпаки, знайдіть людей з аудиторією, що зростає на нових платформах і зверніть увагу на те, як вони взаємодіють зі своїми підписниками. Наявність невеликої, але відданої аудиторії вигідніша для ваших маркетингових цілей, ніж наявність великої, але роз’єднаної аудиторії. Також важливо, щоби ваші цінності збігалися з цінностями лідера думок, щоби ваш tone of voice та місія були належним чином передані, а ви могли бути впевнені, що разом працюєте для досягнення однієї мети.

Цей вид маркетингу добре відомий, але має безліч правил і умов. Наприклад, необхідно розкривати типи фінансових відносин, тому інфлюенсери використовують хештег #ad або стікер у соціальних повідомленнях. Обов’язково ретельно вивчіть правила договірних відносин і дотримуйтесь їх для компанії, своєї команди та інфлюенсера, з яким ви працюєте, щоб аудиторія знала, що їм продають певні товари, і щоби не порушувалися закони.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

7 тенденцій, які впливатимуть на продажі у 2021 році

7 тенденцій, які впливатимуть на продажі у 2021 році

Основні тенденції цифрового маркетингу на 2020 і 2021 роки.Частина 1

Основні тенденції цифрового маркетингу на 2020 і 2021 роки.Частина 1

15 цікавих фактів про діджитал тренди 2020 року

15 цікавих фактів про діджитал тренди 2020 року

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: