Де подивитися статистику TikTok акаунту, та що це означає

Де подивитися статистику TikTok акаунту, та що це означає

8 хвилин

Змiст

Якщо ви працюєте з ТікТок, то для досягнення бажаних результатів потрібно постійно контролювати статистику — це допомагає зрозуміти, як користувачі соцмережі реагують на ваш контент. Аналіз статистики потрібен для підвищення якості відео та роботи над помилками.

Сьогодні ми розповімо, як подивитися статистику профілю в TikTok, які там є розділи, що вони показують і що взагалі робити з цими даними.

Що таке акаунт TikTok pro?

Основна відмінність між обліковим записом TikTok pro і звичайним обліковим записом полягає в аналітиці TikTok. Професійні акаунти пропонують її, а звичайні — ні.

Раскрутка TikTok: 6 способов (бесплатно + полуплатно)

Акаунт TikTok Pro дає змогу творцям оцінювати аудиторію та продуктивність. На панелі інструментів аналітики власники облікових записів Pro можуть дізнатися про своїх підписників, відстежувати перегляди, взаємодію та багато іншого.

Потрібна реклама в TikTok? Звертайся в UAMASTER

Як перейти на обліковий запис TikTok Pro:

З телефону

Після того, як перейшли на Pro-аккаунт, під час запуску програми заходимо в статистику в такому порядку — відкриваємо профіль (значок «Я» внизу). Натискаємо на 3 крапки в правому верхньому куті.

Відкривається меню, вибираємо «Аналітика» — ви в статистиці.

З комп’ютера

Заходимо у свій акаунт на сайті tiktok.com, відкривається вкладка «Тренди». У правому верхньому куті наводимо мишку на свою аватарку й  у меню, що випадає, натискаємо «Див. статистику».

Аналітика підписників TikTok

"Analytics" option in the TikTok Privacy and safety menu

Аналітика ваших підписників у TikTok спочатку показується у вигляді графіка на вкладці «Огляд». Перемикайтеся між 7-денним або 28-денним оглядом, щоби подивитися графік короткострокових і довгострокових моделей зростання вашого профілю.

TikTok analytics overview tab

Щоб отримати більш докладне уявлення про аудиторію, перейдіть на вкладку «Підписники» в правому верхньому кутку. У цьому розділі представлені демографічні дані за статтю та місцем розташування, а також активність підписників.

Аналітика профілю TikTok

Отримайте звіт аналітики вашого профілю TikTok на вкладці Огляд. Прокрутіть графік підписників, щоби побачити перегляди вашого профілю. Щоби точно визначити піки трафіку, можна вивчити 7 або 28 денний огляд вашого профілю.

Читайте також:  Яка нова політика реклами Google для крипти?

Відеоаналітика TikTok

Найкрутіші ідеї, які пропонує TikTok, належать до відео. В огляді ви знайдете графік, що показує перегляди відео за останній тиждень або місяць. Щоби перейти до конкретної відеоаналітики, перейдіть на вкладку «Контент».

TikTok analytics "Content" tab

На цій вкладці ви зможете побачити недавні та популярні публікації за останні сім днів. Ви можете натиснути на будь-яке відео, щоби побачити загальну кількість лайків, коментарів, репостів, час відтворення, джерело трафіку, демографічні дані аудиторії та багато іншого.

Ви також можете перевірити ці дані зі сторінки свого профілю. Відкрийте відео, натисніть «Ще» (…), а потім виберіть «Аналітика».

Розуміння метрик TikTok

«Вірусний» — ось слово, яке чудово характеризує TikTok. Але це модне слово мало що значить, якщо воно не підкріплене правильними даними. Ось короткий виклад аналітики TikTok, за якою ви повинні стежити, і чому ви повинні її відстежувати.

Огляд TikTok Analytics

Вкладка Огляд пропонує зведення таких показників.

video views tiktok analytics
  • Перегляди відео: загальна кількість переглядів відео у ваш обліковий запис за певний період.
  • Перегляди профілю: кількість переглядів вашого профілю за вибраний період

Вкладка підписники

Відвідайте вкладку Follower, щоби дізнатися про свою аудиторію. Крім ключової демографічної статистики, ви також можете побачити, що цікавить ваших підписників.

Що це дає: за кількістю підписників і динаміці їх приросту можна судити про якість контенту. Якщо підписників стало більше — це хороший показник, продовжуйте в тому ж дусі. Якщо менше, можливо, ви стали знімати гірше або залишилися на тому ж рівні. Потрібно розбиратися, чому не вдалося залучити за тиждень нових фанів.

tiktok analytics followers over the last 7 day

Ще міг відписатися хтось із тих, хто був раніше на вас підписаний, типові причини цього:

  • на вас підписалися через конкретне відео (або декілька), але потім ви стали знімати гірше, не вдалося повторити успіх інших роликів;
  • підписнику не вистачає різноманітності, ви знімаєте один і той же контент, і йому вже просто не цікаво стежити за акаунтом;
  • зросла конкуренція в ТікТок — підписник пішов до іншого автора, який знімає краще за вас;
  • ви розчарували підписників, і вони вирішили відписатись — ви могли необережно висловитися, образити чиїсь почуття, просто поводилися некоректно щодо фоловерів.
Читайте також:  Основні відмінності між Google Search Console та Google Analytics

Стать — показує процентне співвідношення чоловіків і жінок (хлопців і дівчат), які переглядають ваше відео.

Якщо ви хочете розширити свою аудиторію, подумайте про створення універсальнішого контенту. Або станьте партнером впливової особи, щоби привернути увагу різної публіки. Наприклад, косметичний бренд може захотіти об’єднатися з впливовою особою TikTok, такою, як Тайлер Браун, щоб охопити свою аудиторію.

  • Популярні місця — показує у відсотках, у яких країнах живуть ваші підписники. Про це важливо пам’ятати, якщо є сенс локалізувати контент і рекламні акції.
  • Активність учасників: показує час і дні, коли ваші підписники найбільш активні в TikTok. Шукайте, коли активність постійно висока, і регулярно публікуйте повідомлення в цей час.
  • Відео, які дивилися ваші підписники: цей розділ дає змогу вам скласти уявлення про контент, який найбільш популярний серед ваших підписників. Частіше переглядайте цей розділ, щоби побачити, чи не з’являться в ньому ідеї для залучення. Це також гарне місце для виявлення потенційних співавторів.
  • Музика, яку слухають ваші підписники — показує треки, які подобаються підписникам.

Вкладка Контент

Цей розділ відповідає за вміст акаунта.

«Пости з відео» показують кількість розміщених роликів за останні 7 днів. Нижче показується динаміка кількості публікацій. Якщо ви розмістили на цьому тижні на 3 ролики менше, то під загальною кількістю відео буде написано сірим -3 (мінус три).

individual post stats

Статистика повідомлень

  • Загальна кількість лайків поста: скільки лайків отримав пост.
  • Загальна кількість коментарів: скільки коментарів отримала публікація.
  • Усього поділилися: скільки разів публікація була опублікована.
  • Загальний час відтворення: загальний час, витрачений людьми на перегляд вашого відео. Ця статистика сама собою мало що показує, але її можна порівняти з іншими публікаціями, щоби визначити середній час перегляду вашого профілю.
Читайте також:  TikTok має намір конкурувати з Amazon в США

Усього переглядів відео: кількість переглядів публікації.

  • Середній час перегляду: середня кількість часу, який люди витратили на перегляд вашого відео. Це дасть вам гарне уявлення про те, наскільки успішно ви утримуєте увагу.
  • Територія аудиторії: у цьому розділі показується аудиторія, яку ви охоплюєте (загальна кількість користувачів, що переглянули ваше відео), і найпопулярніші місця перегляду публікації. Якщо ви створили публікацію або кампанію для певного місця, тут ви побачите, чи дійшли вони до них.
  • Загальна кількість лайків: у своєму профілі TikTok ви можете побачити загальну кількість лайків, яку ви отримали для всього вашого контенту. Цей показник TikTok можна використовувати для приблизного оцінювання середньої залученості.
  • Показники залучення TikTok: є різні способи розрахунку показників залученості в соціальних мережах, і TikTok нічим не відрізняється. Це дві основні формули, які використовують маркетологи:
  • ((Кількість лайків + Кількість коментарів) / Кількість підписників) * 100
  • ((Кількість лайків + Кількість коментарів + Кількість репостів) / Кількість підписників) * 100

Оскільки метрики лайків і коментарів видно на платформі, ви можете легко побачити, як ваші метрики TikTok порівнюються з іншими акаунтами. Або оцінить рівень залученості впливових осіб, перш ніж об’єднуватися з ними.

Майте на увазі, що більшість формул оцінювання залученості містять коментарі на додаток до лайків, тому вам не слід порівнювати ці результати з цими розрахунками. Але оскільки підрахунок загальної кількості коментарів займає багато часу, цю формулу можна використовувати як швидкий спосіб порівняння облікових записів всередині компанії.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

TikTok запускає Search Insights. Що це за функція?

TikTok запускає Search Insights. Що це за функція?

TikTok тестує завантаження 30-хвилинного відео

TikTok тестує завантаження 30-хвилинного відео

TikTok має намір конкурувати з Amazon в США

TikTok має намір конкурувати з Amazon в США

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: